Tüm Bloglar
Yenilenemez Enerji Kaynaklarının Dezavantajları
Yenilenemez enerji kaynağı denildiğinde de doğaya zarar veren maddeler akla gelir. Bunlar nükleer enerji ile fosil kaynaklı elde edilen maddelerdir.
Alternatif Akım (AC) ve Doğru Akım (DC) Arasındaki Farklar
Alternatif akım (AC) ve doğru akım (DC) arasındaki temel farkların ele alan bir blog yazısı.
Elektriksel Direnç Nedir ? Nasıl Çalışır ? Nerelerde Kullanılır ?
Elektriksel direç nedir nasıl çalışır nerelerde kullanılır merak ediyorsanız tüm sorularınıza cevap bulmak ister misiniz ?
Darbe Akım Anahtarı Nedir ? Nasıl Çalışır ? Nerelerde Kullanılır ?
Darbe akım anahtarı nedir , nasıl çalışır ve nerelerde kullanılır gibi aklınızda soru işaretleri var ise bu makale tam sizlere göre !
Manyetik Aşırı Akım Rölesi Nedir ? Nasıl Çalışır ?
Günlük hayatımız başta olmak üzere birçok alanda elektrikli cihazlardan yararlanıyor ve hayatımızı kolaylaştırıyoruz. Ancak bazı durumlarda bu elektrikli cihazlar, akım değişiklikleri sebebiyle arızalanmaktadır.
Kaçak Akım Rölesi Nedir ? Ne İşe Yarar ?
Elektrik alt yapılarını koruma amaçlı kullanılan kaçak akım rölesi yanma ve arızalanma gibi sorunların önüne geçmektedir .
Fiber Optik Kablo Nedir ve Özellikleri Nelerdir ?
Katmanlar halinde bulunan bu kablo, cam kılıftan oluşmaktadır. Verilerin ışık yoluyla iletilmesi sayesinde yüksek performans göstermektedir.
Fiber Optik Sensör Nedir ? Nasıl Çalışır ?
Işık enerjisini elektrik sinyallerine dönüştüren geliştirilmiş cihaz sistemi, fiber optik sensör olarak tanımlanır. Bir alıcı ve verici şeklinde tasarlanan fiber optik sensörlerde fiber optik kablolar aracılığı ile ışık, cisim üzerine düşer.
Lineer Cetvel Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Başta elektronik alanlar olmak üzere günümüzde birçok alanda karşımıza çıkan lineer cetvel, elektronik cetvel olarak tanımlanabilir.
Encoder Nedir? Encoder Ne İşe Yarar?
Günümüzde sektörel bazlı olarak sık sık karşılaşılan encoder, sinyal üretici anlamına gelir. Encoder cihazlar motorun dönme hareketini ardışık sayısal sinyallere çevirir. Bir şaftın hareketini, açısal konumunu, eksenini dijital ya da analog bir koda dönüştüren cihazlara encoder adı verilir.
Soket Nedir, Ne İşe Yarar?
Soket, elektrik devresine elektrikli cihazları takmak için kullanılan bir parçadır. Soketler, elektrik kablolarının uç kısımlarında yer alırlar ve bağlantı sağlarlar. Elektrik soketleri, cihazların elektrikle çalışabilmeleri için gerekli parçalardır.
Basınç Transmitterleri Nedir? Nerelerde Kullanılırlar?
Teknolojinin gelişimiyle birlikte, fabrikalarda ve sanayilerde kullanılan aletler de gelişmiştir. Sanayilerde kullanılan aletlerin birbirinden farklı amaçlarla kullanılan birçok çeşidi bulunur. Bu çeşitler arasında kullanılacak doğru aletlerin bulunması ve ölçümlerin düzenli bir biçimde yapılması gerekir.
ExProof Priz Nedir? Ne İşe Yarar?
ExProof, İngilizce Explosion Proof kelimesinin kısaltmasıdır ve patlamaya karşı korunmuş anlamına gelir. Günümüzde patlayıcı ve parlayıcı maddelerle çalışan birçok fabrika bulunur. Bu fabrikalarda arıza halinde ya da bakım yapılırken patlayıcı bir ortam oluşabilir.
Kumanda Kablosu Nedir? Nerede Kullanılır?
Kumanda kablosu ya da sinyal kablosu; hastane, otel, ofis, fabrika, alışveriş merkezi, büro gibi alanlarda kullanılan ve sinyallerin hızlı bir biçimde aktarılmasını sağlayan kablolardır. Kumanda kablolarının çalışma sistemi diğer kablolara göre farklıdır.
Kontaktör Nedir? Ne İşe Yarar?
Kontaktör, yüksek elektrik akımlarında kullanılan motor sistemlerinin korunmasında etkili ve motorların anahtarlanmasını sağlayan bir parçadır. Kontaktörler açık olan kontakları kapatır, elektrik verildiğinde ise kapalı olan kontakları açar.
Solar Aydınlatma Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır?
Günümüzde güneş enerjisi sistemleri birçok alanda sıklıkla kullanılmaktadır. Genellikle tarımda, endüstride, sıcak ve soğuk su üretiminde, aydınlatma sistemlerinde karşımıza çıkar. Yenilenebilir bir kaynak olması sebebiyle çevrecidir ve güneş var olduğu sürece kullanılabilir.
Hız Kontrol Cihazı (İnverter) Nedir? Ne İşe Yarar?
Hız kontrol cihazı, endüstride sıklıkla kullanılan standart indüksiyon motorlarının hızını ve torkunu kontrol etmeye yarayan bir cihazdır. Motor sürücüleri; motor hızının istenilene göre ayarlanmasını sağlar. Endüstride kullanılan motorların neredeyse tamamının hızı, hız kontrol araçlarıyla kontrol edilir.
Klemens Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
Güvenlik gereği elektrik devrelerinde klemens kullanmak zorunludur. Peki ya klemens nedir? Wago klemens, elektrik kabloları arası güvenli ve düzenli bir bağlantı kurmayı sağlayan ekipmandır.
Güneş Enerjisi ile Dalgıç Pompa Çalıştırma
Tarlalarındaki mahsullerini sulamak isteyen çiftçilerin ya yüksek maliyetlere katlanması ya da alternatif yollarla bu işlemi gerçekleştirmesi gerekir. Bu alternatif yollardan biri yenilenebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisini kullanmaktır.
Güneş Panellerinin Ömrü Ne Kadardır?
Sürdürülebilir enerji kaynaklarından bir tanesi olan güneş enerjisi panelleri kurulduktan sonra uzun süre üretim yapabilir fakat belirli bir süre içerisinde verimliliği azalabilir. Güneş panelinin verimliliği düşse de, uzun yıllar boyunca solar enerji üretimi yapabilir.